Baraca, de Wm. Paul Young

“Tritețea e un zid între două grădini”. Kahlil Gibran

Baraca, un roman sub semnătura lui Wm.Paul Young în colaborare cu Wayne Jacobsen și Brad Cummings, un roman captivant, un amalgam de sentimente. Vei râde și vei plânge cu fiecare întoarcere de pagină, te vei pocăi de propria lipsă de credință, vei dori cu ardoare prezența lui Dumnezeu în viața ta.
Mike Morrell spunea: ” Baraca este o poveste care se citește precum o rugăciune-precum cea mai bună rugăciune, plină de uimire, de sinceritate și de emoții neașteptate. Citind-o am sentimentul că mă aflu în părtășie cu Dumnezeu. Dacă e să citiți un singur roman anul acesta, citiți Baraca.”
“Dacă există o carte mai bună decât aceasta, care să dezvăluie chipul minunat al lui Dumnezeu și capacitatea Lui se-a Se strecura cu iubirea, lumina și vindecarea Lui în cele mai întunecate coșmaruri ale noastre, eu n-am găsit-o” spunea și Wayne Jacobsen.
Și atunci, dacă Dumnezeu e atotputernic și plin de dragoste, de ce nu face nimic în privința suferinței și-a răului în lume?
Baraca, răspunde acestei întrebări vechi de secole cu o creativitate uluitoare și de o claritate cutremurătoare.
Romanul a fostbtradus în peste 30 de limbi și vândută în peste 6 milioane de exemplare doar în SUA.
Într-o vacanță cu familia, fiica cea mai mică a lui Mckenzie Allen Philips, Missy, este răpită. În pădurile din Oregon, într-o baracă abandonată, se descoperă indicii că fetița ar fi fost omorâtă cu sălbăticie. Patru ani mai târziu, aflat sub povara Marii Tristeți, Mack primește un bilețel suspect, aparent din partea lui Dumnezeu, prin care este invitat la baracă pentru un weekend.
Fără să fie sigur că e bine ce face, într-o după-amiază de iarnă sosește la baracă, locul celor mai întunecate coșmaruri ale sale. Ceea ce va găsi aici îi va schimba viața pentru totdeauna.
Într-o lume în care religia pare să devină pe zi ce trece tot mai irelevantă, Baraca ridică întrebarea cu care toți ne confruntăm: ” Unde este Dumnezeu într-o lume încercată de atâta suferință?”. Răspunsurile pe care le primește Mack te vor surprinde și, probabil, te vor transforma în aceeași măsură în care l-au transformat pe el. Îți vei dori ca toți cei pe care-i cunoști să citească această carte.

https://youtu.be/2jxZiz651EE